The British Museum İngiltere’nin en ünlü ve en çok ziyaret edilen müzesidir.  İlk olarak 15 Ocak 1759’da ziyarete açılan müze İkinci Dünya Savaşı haricinde sürekli olarak ziyarete açık kalmıştır. Açıldığı ilk yıllarda yıllık 5000 olan ziyaretçi sayısı günümüzde ise 6 milyonu aşmış durumdadır. Koleksiyonunu sürekli genişleten müze yeni eserlere yer açmak için doğa tarihi ile ilgili koleksiyonunu 1880’lerde Güney Kessington/Londra’daki inşa edilen yeni binaya taşımış ve Londra Doğa Tarihi Müzesinin (Natural History Museum) oluşmasına sebep olmuştur.

Müze dünyanın bir çok yerinden ve farklı tarihlere ait 8 milyondan fazla esere ev sahipliği yapmaktadır. En ünlü eserler arasında Türkiye’den Osmanlı döneminde götürülen ve dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Halikarnas Mozolesinin kalıntıları ile Türkiye’de, Kur’an’da da geçen ve Firavun’un cesedi olarak bilinen, M.Ö. 3400 yıllarına ait olan mumyalanmaksızın bozulmadan günümüze ulaşmış olan insan cesedi de bulunmaktadır.

Müzeye giriş ücretsizdir. 01 Ocak, 30 Mart ve 24-26 Aralık günleri hariç yılın her günü açık olan müze Cuma günleri 10:00-20:30 saatleri arasında diğer günler ise 10:00-17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Ziyaretçi sayısı çok olduğu günlerde ziyaretçilerin  müzeye girişine grup grup izin verilmekte, sıra müzenin dışına kadar taşabilmektedir. Ancak çocuklu aileler ile engellilere müzeye girişte öncelik tanınmaktadır.

Londra Doğa Tarihi Müzesi, British Museum ve Bilim müzesi videoları için tıklayınız.